Khamis, 16 September 2010

Akak Comey lagi...

Salam semua...

Hari ini 16/9/2010 = First year kerajaan kita adakan cuti untuk meraikan hari Malaysia. Sesungguhpun saya kurang pasti apa yang dimaksudkan hari Malaysia, saya wakili golongan buruh tetap gembira. Orang kasi cuti, xkan xnak.he3 Thanks Najib. Yeah....kitaorg sokong hari Malaysia sebab hari public. Lengkali buat lah Minggu Malaysia. Mesti best kan? Angan2 Mat Jenin...ha3 tapi pilihan raya dah makin dekat, saranan oleh saya supaya Minggu Malaysia diadakan amat patut dibuat. ~~~~ lala...

Next story....

Setelah gaduh 2-3 hari, saya tiap2 hari selepas Sembahyang Subuh, saya ada msg akak saya. "akak, saya mintak maaf" tapi xdibalas untuk hari pertama.... dan hari berikutnya, saya tetap hantar msg yang sama. Sama juga keputusannya.... Masuk hari ke-3, tip3. Telefon berbunyi... akak membalas msg saya. "akak maafkan" Hati saya xtahu nak cakap apa lagi... Sememangnya saya ingat akak saya dah xnk kawan saya lagi... Lepas 2, baru lah saya tahu, akak saya dimasukkan hospital. Sebenarnya akak saya ada sakit belakang tapi kalu orang lain xknal akak saya, orang xkan tahu akak saya sakit atau x. Sbbnya akak saya easy goin punya orang..happy2!!!.

So hubungan saya ngan akak comey saya dah OK!!. tapi akak saya bagitahu saya akan dia kecewa dengan saya. Tapi dia xnk marah saya. "akak xde hak nak marah" Sejujurnya, sememangnya akak saya berpendapat macam itu. "akak xnk kalau akak marah wan, wan rasa kecewa sebab wan belum matang lagi"  Saya cuba jelaskan apa yang saya mahukan. "Saya sememang nak akak marahkan saya kalau saya xmatang" " Kalau akak xtegur saya, saya xtahu saya betul atau salah dan sememangnya saya mahukan akak tegur saya. Kalau akak marah saya, bermakna akak sayangkan saya. Itu aje..yang saya mahukan akak"

Last2 sekali, kitaorang dah capai kata putus.  

"akak akan jaga wan"

Saya dah xtahu nak cakap apa lagi. Terima kasih Tuhan. Saya amat bersyukur. 

1 ulasan: